Coaching & counseling (ook via Skype)

Soms hebben mensen het gevoel dat er iets mis is met hun leven of dat het allemaal beter kan: ze vragen zich af:’is dit alles?’ Deze gedachte moedigt ze aan contact te zoeken met een coach. Als coach bied ik ondersteuning aan individuen of groepen mensen die graag doelen willen bereiken, of die optimaal willen functioneren en daardoor succesvol en gelukkig in het leven willen staan.

Een kennismakingsgesprek is gratis en duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek kijken we of er een klik is en of we samen verder gaan. De kosten van een rouwbegeleidingstraject bedragen €70,- (exclusief btw) per sessie en duurt circa 60 minuten.

Coaching

Coachen is een samenwerking en samen tot een oplossing komen door problemen te bespreken. Die samenwerking komt tot uiting in gesprekken. Pentheo helpt bij:

  • het vinden van ander werk;
  • stress ervaringen, het coachen bij het uitvoeren van een stresspreventieplan;
  • beter worden in wat je doet;
  • een balans vinden tussen werk en privé;
  • het stellen van prioriteiten;
  • een chaotische situatie, hulp bij orde op zaken te stellen.

Counseling

De meeste mensen ervaren een periode in hun leven van problemen waar zijn niet mee om kunnen gaan. Door mijn ruime ervaring in de Geestelijke  Gezondheid  Zorg heb ik veel mensen begeleid die hier niet mee konden omgaan. Ook omdat ik graag met mensen werk ben ik mijn verder gaan scholen als counselor.

Als ze deze problemen voor onrust en isolement gaan zorgen kunnen er gevoelens van bijvoorbeeld een depressie ontstaan, huwelijksproblemen of vriendschappen die verwateren doordat degene het niet meer aankan. Soms worden mensen gedreven tot het nemen van beslissingen waar zij niet achter staan.

Skype Coaching & Counseling

Bij Pentheo kunt u terecht voor Skype Coaching & Counseling. Deze online oplossing is laagdrempelig en een waardevolle vervanging van face-to-face coaching of counseling. Met Skype Coaching & Counseling is het mogelijk een traject te volgen, voor coaching kan dit zowel individueel als in groepsverband.

De voordelen van ondersteuning op afstand zijn dat u vanuit uw huis de juiste begeleiding krijgt. Het scheelt tijd en reistijd, ook als u in het buitenland woont of heeft u de angst om uw vertrouwde en veilige omgeving te verlaten dan is Skype Coaching & Counseling de ideale oplossing.

Wilt u ervaren hoe Skype Coaching & Counseling werkt? Maak een afspraak! Een Skype Coaching- & Counselingsessie duurt een half uur tot een uur. Het enige wat u nodig heeft is een goede internet verbinding en een Skype account.

Werkwijze

Bij Pentheo leert u omgaan met een ongeneeslijke ziekte, verlieservaring, zoals een scheiding, met een probleem dat al jaren speelt, relatieproblemen, emotionele problemen met een schoolgaand kind.

Gesprekstherapie, ook wel counseling genoemd kan mensen helpen helderheid te scheppen in hun gedachten en gevoelens zodat ze zelf beslissingen kunnen nemen en veranderingen kunnen doorvoeren in hun leven. Als cliënt bezit u ruime kennis en deskundigheid over uw eigen problematiek. Als therapeut ben ik in staat om deze problemen te analyseren en te hanteren. De therapie is een uitwisseling tussen therapeut en cliënt. Het gaat er uiteindelijk om dat u als cliënt geholpen wordt om eigen antwoorden te vinden, met hulp van mij als therapeut.

Onze samenwerking staat centraal en deze werkwijze gaat dan ook uit van het samenwerkingsmodel. Voor counseling heeft u geen verwijzing van uw arts nodig.

Cognitieve gedragstherapie

Als cognitief gedragstherapeut leer ik u beter omgaan met negatieve gedachten en gevoelens over u zelf en uw omgeving.
Ik leer u om uw stemming beheersbaar te maken en uw gedrag beter af te stemmen om uw doel te behalen.